Velkommen til Familielægen Humlebæk

.

Klinikken er ÅBEN for tilgang af patienter.

Influenza-vaccination 2021/2022

Influenzavaccinen tilbydes GRATIS til alle over
65 år fra 01.10.2021 – 15.01.2022, dog frem til 28.02 for immunsupprimerede og
gravide i 2. og 3. trimester.

Desuden er følgende grupper ligeledes berettiget til gratis vaccination: Førtidspensionister, personer med diabetes, kroniske lungesygdomme med nedsat lungefunktion, kronisk lever- og nyresvigt, svær overvægt (BMI > 35), gravide i 2. og 3. trimester, visse hjerte-/karsygdomme, samt immunsupprimerede.

Tidsbestilling er nødvendig – ring derfor og aftal tid

Er du under 65 år uden at tilhøre ovenstående grupper koster vaccinen kr. 250,- og kan tidligst tilbydes efter 24.10.21 i henhold til bekendtgørelse fra Sundhedsstyrelsen.

I år anbefaler Sundhedsstyrelsen desuden, at sundheds- og plejepersonale samt børn, som er fyldt 2 år d. 1. oktober 2021 og ikke er fyldt 7 år d. 14. januar 2022, tilbydes influenzavaccination gratis hos egen læge. Vaccinationen til børn er en næsespray, som skal gives to gange med en måneds mellemrum. Dette kan tidligst ske i slutningen af oktober, da SSI først får vaccinerne hjem i uge 40-42, hvorefter de distribueres til os. Hold derfor øje med vores hjemmeside, når det er muligt at bestille tid.

Hvis du fik pneumokok-vaccine (mod lungebetændelse) sidste år, er du beskyttet de næste 5 år.

Behov for at komme i kontakt med lægen grundet akut sygdom? Se HER:

Ved AKUT SYGDOM ER DET NØDVENDIGT AT RINGE til klinikken, fortrinsvis fra kl. 8-9, hvor lægen er direkte tilgængelig. Såfremt det pga. travlhed ikke er muligt at komme igennem i dette tidsrum, kan der ringes efter kl. 9 hvor personalet vil vurdere om der er behov for fremmødekonsultation samme dag. E-mail konsultation er IKKE velegnet ved akut sygdom, da svarfristen er op til 5 hverdage.

Afhængighedsskabende medicin (beroligende, sovemedicin):

Vi gør opmærksom på at det iht. Sundhedsstyrelsens retningslinjer er obligatorisk med fremmøde ved receptfornyelse. Bestil venligst tid hos sygeplejersken til dette.