Fra 1. oktober 2023 kan du gratis blive vaccineret mod influenza, hvis du er fyldt 65 år, er gravid i 2. eller 3. trimester, lever med en kronisk sygdom eller på anden vis er i særlig risiko. Der kan samtidig vaccineres mod COVID-19. Desuden anbefaler Sundhedsstyrelsen, at børn i alderen 2-6 år bliver vaccineret mod influenza.
Hidtil har din praktiserende læge kunnet tilbyde disse vaccinationer, men i år har myndighederne besluttet, at vaccinationerne i stedet tilbydes i regionale vaccinationscentre og hos andre private aktører. Vi beklager, at vi derfor ikke kan vaccinere, som vi plejer.

Alle borgere på 65 år og derover vil modtage en invitation til vaccination via Digital Post eller via et fysisk brev med information om, hvor og hvordan de kan blive vaccineret.

Personer under 65 år med kronisk sygdom: Spørgsmål om hvorvidt man er omfattet af betingelserne for gratis vaccination skal rettes til Regionalt Vaccinationscenter – se nedenstående for information om kontakt og tidsbestilling:

Regionalt vaccinationscenter

www.vacciner.dk

For personer uden adgang til computer kan der ringes på tlf. 3864 9900.

COVID-19

  • Personer fyldt 50 år

INFLUENZA

  • Personer fyldt 65 år, samt børn i alderen 2-6 år
  • Førtidspensionister

Herudover er følgende grupper omfattet:

Kronisk syge med:

– lungesygdomme
– hjerte- og karsygdomme (undtagen isoleret forhøjet blodtryk)
– diabetes type 1 eller 2

– medfødt eller erhvervet immundefekt
– påvirket respiration på grund af nedsat muskelkraft
– kronisk lever- og nyresvigt
– andre alvorlige sygdomme, hvor tilstanden ifølge lægens vurdering medfører, at influenza og COVID-19 udgør en alvorlig sundhedsrisiko

  • Svært overvægtige (vejl. BMI > 35) efter lægelig vurdering
  • Gravide i 2. og 3. trimester
  • Husstandskontakter til svært immunsupprimerede patienter (medfødt eller erhvervet immundefekt) efter lægelig vurdering.

PNEUMOKOK (bakteriel lungebetændelse):

Borgere over 65 år, der ikke har modtaget pneumokok­vaccination inden for de seneste 6 år

Tilbud om gratis vaccination gælder fra 1. oktober 2022 og frem til 15. januar 2023, for gravide i 2. og 3. trimester samt personer med medfødt eller erhvervet immundefekt, dog til udgangen af februar 2023.